Categorieën

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Orchestra Syrinx op volle sterkte

Het orkest met de mooie naam Syrinx zal op de zondagmiddag komen spelen. De naam Syrinx stamt af van uit de Griekse mytologie en is een belangrijk figuur rond de mythe van de panfluit.  Syrinx werd bemind door de god Pan. Op een gegeven moment werd Syrinx achterna gezeten door een opgewonden Pan. Syrinx zette het op een lopen, maar strandde bij de rivier, via  een gebed, dat werd verhoord veranderde zij in riet. Pan blies gefrustreerd langs het riet. Hij ontdekte dat het over riet heenblazen een bepaalde toon gaf, en sneed het riet af om er een panfluit van te maken.

Syrinkx Komt met maar liefst 15 personen spelen.

Dirigent en contrabas = Tim van Sprang, Piano = Erik Weerts, Viool = Julia Mulder, Mirthe Ziedse en Sarah Lisa van Dusseldorp, Cello = Hannah van Velzen, Klarinet = Ivo Muller, Marieke Verra, Mariët Klomp, Fluit = Steven van Beurden, Renny van Hoeij, Margot Reinders, Hoorn = Peter Hut, Trompet = Jessica van der Beek, Saxofoon = Tessa Könning

De klassieke Italiaanse klanken van Syrinx zijn op zondag te beluisteren vanaf 14 uur.

Er kan niet gereageerd worden.